Skip to content
Početna stranica » Enogastro biciklijada

Enogastro biciklijada

E n o g a s t r o b i c i k l i j a d a
„BICIKLOM U POSJETU STARIM VREMENIMA – U DOBA PETRA PRERADOVIĆA“
25.09.2016.
Virovitica-Vukosavljevica-Grabrovnica-Pitomača-Virovitica

PROGRAM BICIKLIJADE
Dana 25. rujna održat će se enogastro biciklijada „Biciklom u posjetu starim vremenima – u doba Petra Preradovića“ s okupljanjem u 11:30 sati u centru grada na parkiralištu pored Zagrebačke banke u Virovitici.
Polazak prema Vukosavljevici, koja je udaljena 15 km, je u 12 sati. Dolazak u Podrim Vineda je planiran u 13 sati. U novootvorenoj kušaonici vina degustirat ćemo dva njihova najbolja vina. Uz degustaciju vina, domaćini će nam servirati sir, kruh i bučino ulje.
Oko 14 sati krećemo dalje prema rodnoj kući Petra Preradovića u Grabrovnici koja je od Vukosavljevice udaljena 10 km. Nakon razgledavanja kuće i fotografiranja, u 15:30 sati odlazimo put centra Pitomače koja je od Grabrovnice udaljena 8 km.
U Pitomači ćemo posjetiti manifestaciju „U posjetu starim vremenima“ gdje ćemo kušati jela iz vremena Petra Preradovića i doživjeti djelić ugođaja kulture života i rada toga vremena. Svaki biciklist će dobiti prigodnu vinsku čašu i drvenu žlicu za konzumaciju jela koje mu ostaju kao uspomena.
Nakon konzumacije, druženja i fotografiranja s kostimiranim glumcem – Petrom Preradovićem, u 17:30 sati vraćamo se dravskom rutom prema Virovitici.
Pozivamo bicikliste koji posjeduju stare bicikle (starije od 20 godina) da dođu njima na biciklijadu. Svi koji dođu starim biciklima dobit će vintage fotografiju za uspomenu, a najstariji među njima će dobiti zanimljivu nagradu.
Pridružite se ovoj jedinstvenoj biciklijadi u kojoj ćemo posjetiti tri zanimljive lokacije – Podrum Vineda u Vukosavljevici, rodnu kuću Petra Preradovića u Grabrovnici i manifestaciju U posjetu starim vremenima, uživati u odličnoj domaćoj hrani i vinima te se pomoću bicikla vratiti u 19. stoljeće.

CIJENA, PRIJAVE I UPLATE
Cijena po osobi iznosi 60,00 kuna, što uključuje:
– degustaciju dva vina u Podrumu Vineda (2 dl vina, sir, kruh i bučino ulje),
– posjetu rodnoj kući Petra Preradovića,
– jelo i piće na manifestaciji U posjetu starim vremenima po principu – pij i jedi koliko možeš,
– prigodna vinska čaša i posuda za uspomenu,
– biciklistički vodič.

Zbog ograničenog broja mjesta i broj prijava smo morali ograničiti na 60, zato se što prije prijavite, uplatite kotizaciju i na taj način rezervirajte svoje mjesto.
Svi koji žele provesti ugodnu nedjelju u dobrom društvu, uz lagano bicikliranje po vinorodnom području i uz rijeku Dravu, neka uplate 60 kn zaključno s 22. rujna 2016. na broj računa IBAN: HR7824020061100070774, Turistička zajednica općine Pitomača, Gajeva 26/1, 33405 Pitomača.
Kao valjana prijava na biciklijadu smatra se uplata kotizacije od 60 kn na račun s naznakom „za biciklijadu“ i slanje kopije uplate na email adresu turisticka@pitomaca.hr.
Prijava na ovom Facebook događaju smatra se samo znakom namjere da ćete se pridružiti, ali nije dovoljna kao pravovaljana prijava na biciklijadu.
Na dan biciklijade svi sudionici koji su uplatili kotizaciju dobit će potvrdu koja im služi za degustaciju vina u podrumu Vineda, ulaz u rodnu kuću Petra Preradovića i konzumaciju jela i pića na manifestaciji „U posjetu starim vremenima“.

SIGURNOST
Kaciga je obavezna za sve sudionike mlađe od 16 godina, a ostalima se preporučuje.
Kao sudionici u prometu obratite posebnu pozornost na vlastitu sigurnost, kao i na sigurnost ostalih sudionika biciklijade te svih drugih sudionika u prometu.
Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost za bilo kakve nesretne slučajeve tijekom biciklijade niti za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Pravo sudjelovanja na biciklijadi ima onaj koji posjeduje tehnički ispravan bicikl i prihvaća uvjete oslobađanja od odgovornosti.
Cijela ruta je ravničarska s pokojim malim usponom. Od 63 km rute, 5 km je lagani makadam.

SKRAĆENI PROGRAM BICIKLIJADE
11.30 okupljanje kod Zagrebačke banke u Virovitici
12.00 polazak prema Vukosavljevici
13.00 dolazak u podrum i degustacija
14.00 polazak prema Grabrovnici
14.45 dolazak u Grabrovnicu i razgledavanje kuće
15.30 polazak prema Pitomači
16.00 dolazak na manifestaciju
17.30 odlazak prema Virovitici (zavisno od padanja mraka možda ćemo morati krenuti i u 17.00)
19.00 dolazak u Viroviticu

ORGANIZACIJA I KONTAKTI
Organizator je Turistička zajednica općine Pitomača.
Suorganizator biciklijade je web portal za promicanje cikloturizma Nippy Adventures

KONTAKTI
TZO Pitomača: Ivona Pankaz 091/6202-088
Nippyadventures: Mario Koren 098/767-266

Skip to content