Skip to content
Početna stranica » VINCEKOVE HODANCIJE 2017.

VINCEKOVE HODANCIJE 2017.

U subotu 21. siječnja 2017. godine, povodom obilježavanja dana vinogradarskog zaštitnika Svetog Vinka, u organizaciji Turističke zajednice Općine Pitomača, Općine Pitomača te , Udruga vinogradara, podrumara i voćara Aršanj Pitomača , održan je pješački izlet “Vincekove hodancije”.

Pješački izlet započeo je u 10,00 sati u podrumu obitelji Nemet u Turnašici,  odakle se krenulo prema Aršanju, do obiteljskog podruma Igora Kožara. Za vrijeme zadržavanja u vinogradu obitelji Kožar domaćin je upoznao okupljene sa proizvodnjom vina u svom vinogradu. Pohod je nastavljen do Otrovanjskog brega do podruma obitelji Đakić, kao posljednje stajalište Vincekovih hodancija,  koji je izrazio zadovoljstvo na sudjelovanju u navedenoj manifestaciji.

Vinski biskupi, Mladen Jug i Tomislav Lovreković, prisutnima su prikazali pitomačke vinske običaje koje vinogradari izvršavaju povodom dana Svetog Vinka, u nadi da će im nova vingradarska godina biti uspješna.

Turistička zajednica općine Pitomača upućuje zahvale na sudjelovanju svim sudionicima, Udruzi vinogradara, podrumara i voćara Aršanj Pitomača, osobito vinogradarima koji su nam otvorili vrata svojih podruma, biskupima koji su nam dočarali običaje povode obilježavanja dana Svetog Vinka te mužikašima koji su svojim izvedbama kod svake kleti pridonijeli pozitivnoj atmosferi i veselom ugođaju.

Predsjednik Turističke zajednice općine Pitomača Željko Grgačić svim vinogradarima i vinarima želi uspješnu i bogatu nadolazeću vinogradarsku godinu.

Skip to content