Skip to content
Početna stranica » Održana  završna radionica u sklopu projekta „Edukacija za turističke interpretatore za selektivne oblike turizma – kulturni turizam i ekoturizam“

Održana  završna radionica u sklopu projekta „Edukacija za turističke interpretatore za selektivne oblike turizma – kulturni turizam i ekoturizam“

U subotu, 17. studenog  2018. godine u restoranu „Dravska iža Križnica“ s početkom u 13,00 sati održana je završna radionica u sklopu projekta „Edukacija za turističke interpretatore za selektivne oblike turizma – kulturni turizam i ekoturizam“.

Osnovni zadatak ove edukacije bio je upoznati polaznike s ekoturizmom kao sredstvom očuvanja prirodnih resursa te održanja kulturnog i ekonomskog integriteta područja u kojem se odvija.

U prvom dijelu kroz teorijski uvod polaznici su se  kratko upoznali sa povijesnim razvojem ekoturizma u Hrvatskoj, te prednostima i nedostacima kroz primjere u  praksi.  Obrađen je i ekonomski utjecaj ekoturizma na lokalnu zajednicu i društvo u cjelini.  Kroz  interaktivni dio na primjeru regije Pitomača polaznici su obradili interpretaciju kulturno/prirodnih vrijednosti sa mogućim problemima upravljanja i održivosti.  Na osnovu prikupljenih spoznaja  polaznici su  u završnom dijelu edukacije doblii uvid u odnos ekoturizma i okoliša gdje je ekoturizam  model održivog razvoja turizma.

Na kraju ove završne radionice direktorica Turističkog ureda Ivona Pankaz polaznicima je podijelila Uvjerenja o završenoj edukaciji te se Zahvalnicom i simboličnom poklonom zahvalila dr.sc. Romani Lekić na suradnji.

Nositelj prijekta je Turistička zajednica općine Pitomača, a patrneri u projektu su Hotel Divino, OPG Ruža Fabčić, Restoran Zlatni klas Otrovanec te Općina Pitomača, a projekt je sufinanciran od strane Hrvatske Turističke zajednice.

Skip to content