Skip to content
Početna stranica » Turističkoj zajednici općine Pitomača odobrena dva projektna prijedloga

Turističkoj zajednici općine Pitomača odobrena dva projektna prijedloga

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice temeljem objavijenog Javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe/projekte na turistički nerazvijenim podrugjima u 2019., na svojoj 51. sjednici održanoj 20. svibnja 2019. donijelo je Odluku o dodjeli potpora.

Turističkoj zajednici općine Pitomača dodjeljena su sredstva za dva prijavljena projektna prjedloga: „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ te „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“.

Provedbom projekta „Postavljanje smeđe signalizacije na području općine Pitomača – faza I“ postaviti će se 20 tabli koje će biti postavljene na putu do te neposredno prije samih smještajni i/ili ugostiteljskih objekata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji sudjeluju u stvaranju turističkih proizvoda, te prirodnih i kulturnih atrakcija. Ukupna vrijednost projekta je 15.575,00 kn, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 12.460,00 kuna.

Rezultat provedbe projekta „Izrada Marketing plana turističkih proizvoda općine Pitomača“ biti će dokument čija je svrha definiranje tržišta, potrošača i konkurenta, definiranje strategija i taktika koje će privući i zadržati posjetitelje te na kraju sustavnog i kontinurianog pozitivnog djelovanja marketinških aktivnosti na unutrašnje i vanjske sudionike, odnosno na cijelu lokalnu zajednicu. Ukupna vrijednost projekta je 30.000,00 kn, a iznos sufinanciranja od strane HTZ-a je 24.000,00 kuna.

Oba projekta biti će realizirana do kraja 2019. godine.

Turistička zajednica općine Pitomača uvjerena je da će se u kratkom vremenu po realizaciji ovih projekta ostvariti očekivani pozitivni učinci. Također očekujemo da će se povećati prihodi od turizma, osobito prihodi u trgovini i ugostiteljstvu, kao i povećani broj noćenja u smještajnim objektima na području općine Pitomača.

Skip to content