Za prvo craft pivo na području Virovitičko-podravske županije isključivo su zaslužna dvojica poduzetnih pivoljubaca, Miroslav Novosel i Marijan Rengel iz Pitomače. Kao što se u Pitomači spajaju Podravina i Slavonija tako se može reći da su se kroz Pitko spojili Miroslavov home brewing sa Marijanovim smislom za poduzetništvo.

Ovo je naša priča:

2017. godine ohrabreni okusom i popularnošću craft pive  u Hrvata odlučili smo pokrenuti proizvodnju vlastite tamne i svijetle pive. Nadamo se da će vam se sviđati kao i nama. Možemo se pohvaliti prvim pivom iz naše drage Pitomače, a samu posvetu našem gradu daje i ime našeg piva – Pitko! U našoj maloj pivovari proizvodimo isključivo pivo koje je različito od industrijskog lager piva.

Naša piva su nepasterizirana, tj. nefiltrirana i to im daje posebnu čar, punoću okusa i
karakterističnu boju. U našem specijalnom pivu dozvoljen je udio taloga zbog čega s
deklarira kao mutno specijalno pivo. Craft piva većinom proizvode male zadružne pivovare
poput naše, koje ne zanimaju veće količine nego prvenstveno kvaliteta i veća paleta okusa. S vremenom smo ponudu proširili na pet okusa- Aba, Ale, Porter (tamno), Citra i Ipa.

Pitomačka pivovara uspješna je u povezivanju karakteristika svog piva, brenda i duha lokalnog kraja, a bit crafta je upravo lokalna izvornost i karakterističnost.

Osim proizvodnje lokalnog karaktera u nastanku, u našem životopisu stoji da imamo izraženu ekološku dimenziju. Pazi se da se što manje opterećuje okoliš. Naravno, ambalaža je u sustavu povrata pod Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a sav otpad se propisno zbrinjava prema minucioznim propisima EU.

Adresa: Augusta Šenoe 4, 33405 Pitomača

E-mailpitko@pitomacka-pivovara.hr

Telefon: 0995921927

Web stranicahttp://pitomacka-pivovara.hr/

Facebook stranicahttps://www.facebook.com/ppivovara/

Instagram: https://www.instagram.com/pitko2017/

Pitomačka pivovara – mjesto gdje svoje znanje i vještine pretačemo u tekuću sreću drugih ljudi.