Skip to content

Imanje i restoran “Zlatni Klas” Otrovanec

Imanje Zlatni klas idealno je odredište za jednodnevne izlete i nastavu u prirodi predškolske djece i mladih osnovaca. U okruženju idiličnog seoskog dvorišta domaćini će vas upoznati sa starim običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanjem na tkalačkom stanu, pečenjem kruha u staroj krušnoj peći ili tesanjem drva. U dvorištu djecu očekuje kućica na drvetu, stari auto, ljuljačke, stolni tenis, prostrana livada i veliki voćnjak za igru i trčanje, te romantično jezerce – ribnjak. Ergela od desetak rasnih konja pruža vam užitak vožnje u kočiji i škole jahanja. Imanje je ograđeno i potpuno sigurno za bezbrižan boravak i zabavu grupa do 2OO djece u pratnji odgajatelja.

Restoran Zlatni klas nudi bogat jelovnik biranih domaćih specijaliteta, a posebnost ponude je zanimljiv izbor vegetarijanskih jela. Iskoristite priliku da kušate izvornu, zdravu hranu pripremljenu po tradicijskim receptima naših baka. Osobito su omiljene tople pogače iz krušne peći, zapečene palačinke i štrukli. Mladi uživaju u izvrsnim pizzama i voćnim kupovima, a ljubitelji dobre kapljice imaju priliku kušati najbolja vina iz obližnjih bilogorskih vinograda i podruma. Restoranski dio obuhvaća prostranu salu s plesnim podijem, razglasom i disco-rasvjetom za velike proslave, vjenčanja, plesne večeri, predavanja i seminare do 300 uzvanika, kafe-bar sa separeima i intimnu salu za ručavanje za 40 osoba.Cijeli restoranski prostor odiše ugođajem tradicijske gradnje masivnim drvenim gredama, s vrijednom etnografskom zbirkom restauriranih starih predmeta iz seoskog domaćinstva. Iz Zlatnog klasa možete poći na upoznavanje turističkih zanimljivosti pitomačkog kraja.

Preporučamo razgledanje Križnice i rijeke Drave, obilazak vinograda na padinama Bilogore, posjet spomen-muzeju u rodnoj kući pjesnika Petra Preradovića u Grabrovnici ili vožnju kočijom kroz središte Pitomače. Restoran i izletište Zlatni klas uspješno posluje već punih 25 godina, od daleke 1977. godine kada su naši domaćini Maca i Branko Tkalčec krenuli u ostvarenje životnog sna o vrhunskom restoranu u malenom mjestu Otrovanec. Uskoro stiču ugled koji im dovodi goste iz svih krajeva Hrvatske, od mladeži koja je ludovala na već legendarnim plesnim i disko večerima do uvaženih delegacija iz svijeta politike, gospodarstva, sporta i estrade. Prateći moderne trendove u turističkoj ponudi Zlatni klas danas prerasta u ogledno imanje seoskog turizma, nudeći povratak izvornim vrijednostima prirode, zdravu domaću hranu, druženje sa životinjama i prijateljsku dobrodošlicu.

Adresa: Otrovanec 228, 33405 Pitomača

Tel: 033/714-114

Mob: 099 2318781, 098 9028208

Web: https://www.facebook.com/Zlatni-Klas-Otrovanec-1445124365794098/?fref=ts

Skip to content